17 Mart 2014 Pazartesi

KISA HABERLER

9 Aralıktan beri (P)İstanbul'dayım.
Geliş amaçlarımdan biri ve en önemlisi Ionia için malzeme almak, motor işini bağlamaktı.
9 Ocak'tan bu güne kadar sadece sağlık işlerinle uğraştık. Hastanelerde o servisten bu servise, o tetkiten şı tetkike sürüklenip durduk. 
Ne Ionia işlerini halledebildim ne de kentin zevkine varabildik.
Sonuç olarak çok ama çok sıkıldım. 
En kısa sürede, bu hafta sonuna kadar yola çıkmak istiyoruz. 

Diğer yandan MR'lı anjio ve doppler sonuçlarını şimdilik 1 (Bir) damar cerrahı inceleyip yorumladı. 

Kasık seviyesinde ve diz altında her iki bacakta da plaklar ve ciddi tıkanmalar var. Tarihine benim karar  vermem kaydı ile ve fekat "Eğer kardeşim olsaydın 3 ay içinde derdim" notu ile kesikli ve hem karından hem de kasıklardan girilerek bir ameliyat gerekiyor. Her iki bacağa da karın seviyesinden başlayan yeni yapay damarlar takacaklarını söylüyor. 2 Ameliyat bir arada yapılamayacağından diz altı tıkanıklıkları için yukarıdan gelen basınçlı kanın kılcalları dolduracağı ve oraların da gerektiği gibi besleneceğini umuyor.

Gerek KOAH gerek tek böbrek işlevi ve gerekse kalpte mitral kapak sorunları nedeniyle ameliyat başarı şansını %90 ile %95 arasında verebiliyor. Diğer bir deyişle %5-10 arasında başarısızlık olasılığı var. 

Şimdilik günde 40 dakika yürüyüş, 2 adet kan sulandırıcı ve bir de yürüyüşü rahatlatıcı plakları yerinde tutucu ilaç verdi. Yolladı.

Yarın bir başka uzman damar cerrahına gideceğiz. Onun da fikrini alacağız ve sonuçta bir karar vereceğiz. 

Ama her halükarda hızla köye döneceğim. Kararı orada da verebilirim.

Her bir bok için ayrı ayrı günde 10 tane ilaç alıyorum. Bunların böbreği ne hale koyduğu da meçhul ve bambaşka bir konu. 

Bakalım yarın neler duyacağız?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder